AXOR Edge: Architecturaal design in de badkamer

13 jaar na de eerste collectie in samenwerking met de Franse designer Jean-Marie Massaud presenteert AXOR AXOR Edge, een luxueuze symbiose tussen geometrische vormen en ultra-precieze fabricatiemethodes. Het kraanwerk verlegt technische en esthetische grenzen: de in asymmetrische vormen samengestelde kubussen vormen een grandioos ensemble. Het fabricatieproces met diamanten resulteert in ultra precieze randen en oppervlaktes. Bovendien is AXOR EDGE deels verrijkt met fijne en personaliseerbare structuren dankzij het exclusieve oppervlak .  De kranen worden veredeld met de fijne en personaliseerbare structuren van AXOR FinishPlus. Het gamma omvat modellen voor lavabo, bad en douche en werd bekroond met een Red Dot Award.

AXOR Edge, met zowel massieve als gefreesde elementen, creëert een bepaalde symmetrie aan de vlakken en randen, die asymmetrisch gemonteerd worden. De driedimensionale vorm van de nieuwe kranen, die gedeeltelijk veredeld worden met een fijne structuur, creëren een nieuwe ervaring bij aanraking met een maximale glans en kracht. Voor de liefhebbers van een eerder minimalistische look, bestaat er ook een gladde versie. De veredeling is terug te vinden in zeven glanzende oppervlakken van AXOR FinishPlus: van Polished gold-optic tot Polished black chrome.

« In mijn samenwerking met AXOR wil ik altijd de perfecte ervaring creëren voor de consument. Met AXOR EDGE willen we een alledaags gebruiksvoorwerp nobeler maken en omvormen tot een echt kunstwerk. Elk product van de collectie is meer dan een stuk kraanwerk voor de badkamer. Het zijn kleine meesterwerken, originele architecturale sculpturen – die gefreesd zijn uit een blok messing en verrijkt met de door de klant gewenste oppervlakte. Een authentiek kunstwerk dat functioneel is én de intieme momenten van het leven deelt: dat noem ik luxe », stelt Jean-Marie Massaud.

Voor de productie van AXOR Edge werd er een speciaal diamantgereedschap ontwikkeld, dat het mogelijk maakt om uiterst precieze vlakken en randen te vervaardigen. Dit diamantgereedschap, gekend in de laser- en ruimtevaartindustrie, freest de afschuiningen op een exacte hoek van 45° zodat deze perfect op elkaar aansluiten. Ook de fijne structurele details zijn erg precies: de diamanten bieden het hoofd aan de oppervlakte van het blok massief messing met een micrometrische precisie. Lijn per lijn worden de precieze piramidevormige lagen gevormd in verschillende stappen, waardoor ze een fascinerend spel van schaduwen en licht reflecteren..

Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.