AXOR, meer dan een kraan

AXOR, meer dan een kraan

Meer dan ooit staat het interieur voor beleving. Het vertelt het verhaal van de persoon die de deur opendoet als je aanbelt. En het is net in die beleving dat AXOR zich onderscheid van andere merken. Dankzij de samenwerkingen met verschillende grote namen binnen de designsector, zoals Philippe Starck, Jean-Marie Massaud en Antonio Citterio, tilt AXOR de kraan, die hoofdzakelijk een functioneel gegeven binnen een interieur was, tot ongekende designhoogten. Dit niet alleen met continue aandacht voor kwaliteit en techniek, maar ook voor verfijning, detaillering en het aanvoelen van de kraan.
Veel interieurarchitecten kiezen er dan ook voor de AXOR-producten te incorporeren in hun ontwerpen. Zo ook gerenommeerd Belgisch interieurarchitect Filip Deslee van Loft4C.

Story image
“Na mijn opleiding kwam ik in contact met het merk AXOR, en het was intrigerend te zien hoe zij de kraan zoals we die tot dan toe altijd kenden omvormden tot een designobject. Het was en is nog steeds een pionier in de sector en een vooruitstrevend merk”, aldus Filip Deslee.
“Dankzij de verschillende samenwerkingen met gekende designers blijft het merk steeds verassend uit de hoek komen en profileert het zich als een echte trendsetter”, vervolgt hij.
Story image

Elk zijn stijl

Dankzij de personaliseringsmogelijkheden van de AXOR-kranen, zowel door de ruime materiaalkeuze als door de vele kleuropties, is er een kraan die naadloos aansluit bij elk karakter en elke stijl.
​De kraan draagt volledig in harmonie met het interieur subtiel zijn steentje bij of zorgt als eyecatcher voor een mooi contrast in de ruimte. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit en de ongelofelijke perfectie van afwerking schitteren de kranen als kleine juweeltjes in de ruimte.

​Zo vormen de in asymmetrische vormen samengestelde kubussen van de AXOR Edge een grandioos ensemble dat de grenzen van het esthetische verlegt. De AXOR Edge zorgt voor een luxueuze uitstraling in de badkamer.
​Ook de AXOR MyEdition is een waar design object. Om aan de vraag naar individualisering te voldoen, kan de mengkraan worden gepersonaliseerd door deze te bekleden met een lederen, houten, marmeren of spiegelglas plaat. Met de FinishPlus afwerkingsmogelijkheden AXOR voert personalisatie tot in het uiterste door.

​De hoogwaardige legering van deze kranen zorgt ervoor dat ze ook zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Zo blijft er meer tijd over voor de zaken die er echt toe doen.

“Ontwerpers durven al eens een stap verder te gaan in hun stijlkeuzes, en niet voor de ‘veilige’ optie kiezen. Een detail als een kraan is heel erg stijlbepalend. Zo kan je bijvoorbeeld perfect een strak interieur ontwerpen voor een oude hoeve, zonder het karakter hiervan verloren te laten gaan. Een minimalistische kraan met een koperen of matgouden kleur bewaart toch die authenticiteit van de hoeve. De kracht van AXOR schuilt niet alleen in zijn kwaliteit, maar ook in zijn uitgebreide keuzemogelijkheden op vlak van materiaal en kleur, kijk maar naar de AXOR MyEdition”, laat Filip weten.
Story image

Interieur als beleving

Niet enkel de kleren, maar ook het interieur maken de man. Het creëert een plaats waar men helemaal zichzelf kan zijn, waar men thuiskomt en de mooiste herinneringen beleeft. Herinneringen die vormgeven aan wie men is.

​Op zijn beurt vertelt het water zijn eigen verhaal in de badkamer. De aanraking van een volle waterstraal op de huid verkwikt, terwijl de zachte streling van de luchtige straal als waren het champagnebubbels op zijn beurt ontspant. Want wonen doet men met al zijn zintuigen.

“AXOR biedt echt een meerwaarde door de doorgedreven aandacht die het merk schenkt aan hoe het water stroomt en aanvoelt. Vandaag de dag is beleving van het interieur en de badkamer geen detail meer, maar een hoofdzaak”, besluit de interieurarchitect.
Kirsten Van Pee Press Officer, Two cents Agency
Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.