AXOR One in zes exclusieve kleuren samengesteld door designduo Barber Osgerby

AXOR One in zes exclusieve kleuren samengesteld door designduo Barber Osgerby

AXOR, onderdeel van de Hansgrohe Group en producent van luxueuze douches en mengkranen, heeft in samenwerking met het Britse ontwerpersduo Edward Barber en Jay Osgerby de AXOR One badkamerkranenreeks uitgebreid met zes frisse kleurtjes. Zij lieten zich voor deze kleuren inspireren door interacties tussen licht, water en kleur die in de natuur voorkomen. De AXOR signature service biedt geïnspireerde consumenten de mogelijkheid om zelf te experimenteren met kleuren om hun eigen gepersonaliseerde badkamerproducten te creëren.

De uitbreiding omvat zes kleurvarianten voor particulieren. Edward Barber en Jay Osgerby kozen de kleuren uit om specifieke aspecten van water in relatie tot de aarde en de lucht na te bootsen. Zo zegt ook Anke Sohn, Head Global Brand Marketing AXOR:

"Het palet is gebaseerd op de observatie van de ontwerpers dat kleur vaak toeneemt in levendigheid en intensiteit wanneer het door water wordt gezien. De kleurencollectie weerspiegelt bovendien de elementaire verbinding van AXOR met water."

Van een kalme zee tot een koele gletsjer: zes zorgvuldig gekozen kleuren

Met zijn blauwgroene kleur geeft Aquamarine het chromatische karakter van een kalme zee weer. Coral is een warme, rood-oranje tint. Ice daarentegenis een licht, gedempt blauw, zoals te zien is in de gelaagde blauwtinten van gletsjers en zee-ijs. Het sterk grijs van Stone verwijst naar het snijpunt van land en zee. Shell is dan weer een koel grijsachtig roze. Sand, tenslotte,is de kleur van zand, nat na het ebben van de zee.

"Elke kleur weerspiegelt de manier waarop badkamers en kleine garderobes steeds meer plekken worden die niet enkel gaan over praktisch nut, maar ook meer over origineel en impactvol design. We hebben de kleuren zo gekozen dat ze passen bij de meest uiteenlopende afwerkingen van badkamers, van emaille en beton tot marmer en hout", aldus Edward Barber en Jay Osgerby.
Designduo Barber Osgerby
Designduo Barber Osgerby

De geselecteerde armaturen uit de collectie hebben een glanzende afwerking die doet denken aan een laagje water over de oppervlaktekleur, wat diepte en levendigheid toevoegt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de oppervlakken eenvoudig te reinigen zijn, wat wenselijk is in een badkamer.

AXO One Colors
AXO One Colors

AXOR signature service: design op maat gemaakt

Particulieren kunnen zelf een AXOR-product op maat van hun behoeftes ontwerpen via de AXOR signature service. In samenwerking met het productieteam van AXOR worden de kleur, lengte en opschriften op maat samengesteld. Persoonlijker kan haast niet.

Kirsten Van Pee Press officer, Two cents
Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.