AXOR op ISH: ontmoeting met Jean-Marie Massaud

AXOR op ISH: ontmoeting met Jean-Marie Massaud

Deze week was Hansgrohe aanwezig op ISH om alle nieuwe producten voor 2019 voor te stellen. Het was ook een gelegenheid voor bezoekers om kennis te maken met de gloednieuwe AXOR Edge, ontworpen in samenwerking met Jean-Marie Massaud. Dit wordt de meest luxueuze kraan van het merk en van het nieuwe gamma AXOR MyEdition Black.

AXOR Edge

13 jaar na de eerste collectie in samenwerking met de Franse designer Jean-Marie Massaud presenteert AXOR AXOR Edge, een luxueuze symbiose tussen geometrische vormen en ultra-precieze fabricatiemethodes. Het kraanwerk verlegt technische en esthetische grenzen: de in asymmetrische vormen samengestelde kubussen vormen een grandioos ensemble. Het fabricatieproces met diamanten resulteert in ultra precieze randen en oppervlaktes. Bovendien is AXOR EDGE deels verrijkt met fijne en personaliseerbare structuren dankzij het exclusieve oppervlak AXOR FinishPlus. AXOR Edge is beschikbaar voor het wastafeloppervlak, het bad, het bidet en, met verschillende thermostatische modules, ook voor de douche.

Consumenten die de voorkeur geven aan een meer minimalistische look hebben de mogelijkheid om te kiezen voor de versie zonder structuur.

« In mijn samenwerking met AXOR wil ik altijd de perfecte ervaring creëren voor de consument. Met AXOR EDGE willen we een alledaags gebruiksvoorwerp nobeler maken en omvormen tot een echt kunstwerk. Elk product van de collectie is meer dan een stuk kraanwerk voor de badkamer. Het zijn kleine meesterwerken, originele architecturale sculpturen – die gefreesd zijn uit een blok messing en verrijkt met de door de klant gewenste oppervlakte. Een authentiek kunstwerk dat functioneel is én de intieme momenten van het leven deelt: dat noem ik luxe », stelt Jean-Marie Massaud.

 Een machine van de nieuwste generatie, uitgerust met diamanten, werd speciaal ontwikkeld voor de productie van AXOR Edge, en resulteert in perfecte randen en oppervlaktes. Deze tool, bekend uit de lucht- en ruimtevaart en de laserindustrie, freest de afschuiningen in een hoek van exact 45° zodat ze elkaar perfect vervoegen. De fijne structuurdetails zijn eveneens heel precies: de diamanten behandelen het oppervlakte van de blok messing met microscopische precisie. Lijn per lijn worden in verschillende etappes precieze pyramidale delen gecreëerd, die een fascinerend spel van licht en schaduw reflecteren – net als een edelsteen.  

Story image

 

AXOR MyEdition Satin Black

AXOR MyEdition Satin Black is een nieuwe kleur die werd toegevoegd aan de collectie MyEdition: de nieuwe oppervlakte PVD Satin Black werd in wereldpremière gepresenteerd tijdens ISH en werd exclusief ontwikkeld voor de verjaardagscollectie AXOR.

Story image

 

Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.