AXOR schittert tijdens de Hansgrohe Aqua Days

AXOR schittert tijdens de Hansgrohe Aqua Days

Tijdens de allereerste virtuele Hansgrohe Aqua Days kregen de bezoekers de gelegenheid om in avant-première kennis te maken met enkele nieuwe, sensationele AXOR-producten.
​Uitgerust met de typerende AXOR-kwaliteit en -vormgeving, geeft het merk met deze innovatieve producten vorm aan de toekomst van water.

AXOR Citterio: designklassieker heruitgevonden

De Italiaanse ontwerper Antonio Citterio gaf zijn iconische AXOR Citterio badkamercollectie uit 2003 een ware stijlupdate. Ingetogen en toch onmiskenbaar luxueus viert deze lijn de kostbaarheid van water zelf. Het samenspel van opvallende platte oppervlakken die het licht prachtig weerkaatsen, rechte hoeken en zachte rondingen vormen samen een unieke harmonie die de karakteristieke invloeden van de Italiaanse neoclassicistische architectuur zichtbaar maken. Een perfecte symbiose van design en functionaliteit.

Met zijn uitgebalanceerde verhoudingen en elegante geometrieën is er voor elke badkamerstijl een passende AXOR Citterio-kraan. De uitgebreide collectie is beschikbaar in klassiek chroom of één van de 15 AXOR FinishPlus kleuren PVD oppervlakken, inclusief Polished Black Chrome en Brushed Gold Optic. Als optie is de nieuwe hendel, met een nog intuïtiever gebruik, beschikbaar ik het luxueuze 3D-oppervlaktepatroon ‘rhombic cut’.

De kwaliteit van de fabricage komt tot uiting in de opvallend vlakke oppervlakken en gladde verbindingen en overgangen, terwijl de veelzijdigheid van het ontwerp weerspiegeld wordt in een opmerkelijk breed assortiment met 70 producten. Dit maakt eindeloze individuele oplossingen mogelijk binnen een consistente, geometrische ontwerptaal. ​

Voor de wastafel is er een ruime keuze aan mengkranen in verschillende hoogtes evenals wandgemonteerde varianten, met verschillende handgrepen waaronder de nieuwe rechte greep. Voor het bad omvat het brede assortiment onder andere een monumentale vloergemonteerde mengkraan met handdouche die imponeert met zijn hoge en slanke formaat en producten voor rand- of wandmontage met zichtbare of verborgen installatiemogelijkheden. ​ Het aanbod voor de douche is al net zo uitgebreid met Showerpipes met thermostaat en hoofd- en handdouche, thermostaten voor de opbouw- en inbouwinstallatie en stop- en omstelkranen met hendel- of kruisgrepen.

“Luxe is kwaliteit. Niet slechts het gevoel van kwaliteit, maar echte kwaliteit. Iedereen kan een buis maken, maar met platte oppervlakken, zoals bij AXOR Citterio, is dat geen makkelijk proces. De luxe zit hier in de kwaliteit van de uitvoering. De vorm is eenvoudig, maar de kwaliteit is voelbaar. Iedereen die van het dagelijks ritueel van het wassen geniet, moet dit met mooie objecten doen,” aldus Antonio Citterio.

AXOR One: interactief design

Na de introductie van het interactieve bedieningselement voor de douche en de bijbehorende handdouche stelt AXOR nu de aanvullende producten voor de AXOR One-collectie voor. De herinterpretatie van deze AXOR klassieker, ontworpen door Edward Barber en Jay Osgerby, zorgt voor een verbeterde functionaliteit en superieure controle.
​De geavanceerde Select-technologie brengt een nieuwe interactie met de kraan tot stand. De waterflow wordt gecontroleerd met één druk op de all-in-one controller en de temperatuur wordt verhoogd door deze klokwijs te draaien. Ook de bediening van de afzonderlijke douches en hun watertemperatuur en -hoeveelheid is teruggebracht tot één element met een monolithisch design. Moeiteloos, intuïtief en uiterst precies. Kernwoorden die het ontwerp van de hele AXOR One-collectie kenmerken. Dit tijdloze design is verkrijgbaar in Chrome, maar kan eveneens gepersonaliseerd worden in een Matt Black uitvoering of één van de andere AXOR FinishPlus-afwerkingen.

Met zijn slanke silhouetten, vlakke oppervlakten en zachte hoeken brengt AXOR One exquise elegantie in elke badkamer.
​De iconische kranen lopen licht taps toe naar de gebogen uitlopen, een subtiel detail dat een uitzonderlijke kwaliteit van ontwerp en fabricage aangeeft.

De AXOR One-collectie bestaat uit 31 producten voor wastafel, bad en douche, waaronder (wand)mengkranenen een staande badkraan met handdouche. Het brede douche-assortiment omvat hoofdouches die zowel de Rain als PowderRain straalsoort combineren.
​De elegante accessoires uit de AXOR Universal Circular Accessories-lijn zijn de perfecte aanvulling op de AXOR One-collectie.

“Hoe daag je het archetype uit? Door het nastreven van kunst en wetenschap, uitvinding en interactie. AXOR One roept de herinnering aan water op maar luidt een nieuwe manier van controle in, die veel preciezer en ongelofelijk verfijnd is. De producten van AXOR One zijn uniek, ontstaan vanuit ons designidee en gerealiseerd door de ongelofelijke technische uitwerking van AXOR,” leggen Edward Barber en Jay Osgerby uit. ​

AXOR Universal Circular Accessories

AXOR Universal Circular Accessories markeren een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van het AXOR Universal Accessories-gamma. Ontworpen in samenwerking met Barber Osgerby weerspiegelt deze lijn de passie van AXOR voor hoogwaardige en vakkundig vervaardigde functionele designobjecten in de badkamer.
​Het gamma omvat onder meer een wandspiegel, scheerspiegel, handdoekhaken, een handdoekhouder en een cosmetische tissuedoos. Verder voorziet de collectie een planchet en badhanddoekenhouder in verschillende lengtes voor de bad- en doucheruimte en een toiletrolhouder, toiletborstelhouder en vuilbakje voor de toiletruimte. ​ ​ ​

De live voorstelling in primeur gemist tijdens de Aqua Days? Geen enkel probleem. De productcontent blijft een jaar lang online beschikbaar via pro.hansgrohe.com .
​Verder kan u zich
hier registreren voor de digitale editie van de sanitairbeurs ISH, waar Hansgrohe ook present tekent.

Kirsten Van Pee Press Officer, Two cents Agency
Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.