AXOR stelt zijn nieuwste innovaties voor op Spring Expo

AXOR stelt zijn nieuwste innovaties voor op Spring Expo

Op 12 en 13 juni is AXOR aanwezig op Spring Expo, de nieuwe vakbeurs voor verwarming, sanitair en energie. Voor deze gelegenheid stelt het merk zijn recentste innovaties voor aan de professionals uit de sector.

AXOR Edge: Het pronkstuk in de badkamer.

Met het nieuwe gamma, ontworpen in samenwerking met de Franse ontwerper Jean-Marie Massaud, verlegt AXOR nogmaals de technische en esthetische grenzen van kranen. De kubussen die op een asymmetrische manier samengesteld worden, vormen een prachtig geheel, terwijl het productieproces gebruik maakt van diamantgereedschap om nauwkeurig gefreesde vlakken en randen te verkrijgen. De kranen worden veredeld met de fijne en personaliseerbare structuren van AXOR FinishPlus. Het gamma omvat modellen voor lavabo, bad en douche.

AXOR Edge, met zowel massieve als gefreesde elementen, creëert een bepaalde symmetrie aan de vlakken en randen, die asymmetrisch gemonteerd worden. De driedimensionale vorm van de nieuwe kranen, die gedeeltelijk veredeld worden met een fijne structuur, creëren een nieuwe ervaring bij aanraking met een maximale glans en kracht. Voor de liefhebbers van een eerder minimalistische look, bestaat er ook een gladde versie. De veredeling is terug te vinden in zeven glanzende oppervlakken van AXOR FinishPlus: van Polished gold-optic tot Polished black chrome.

Voor de productie van AXOR Edge werd er een speciaal diamantgereedschap ontwikkeld, dat het mogelijk maakt om uiterst precieze vlakken en randen te vervaardigen. Dit diamantgereedschap, gekend in de laser- en ruimtevaartindustrie, freest de afschuiningen op een exacte hoek van 45° zodat deze perfect op elkaar aansluiten. Ook de fijne structurele details zijn erg precies: de diamanten bieden het hoofd aan de oppervlakte van het blok massief messing met een micrometrische precisie. Lijn per lijn worden de precieze piramidevormige lagen gevormd in verschillende stappen, waardoor ze een fascinerend spel van schaduwen en licht reflecteren.

Praktische informatie?

Spring Expo vindt plaats op 12 en 13 juni, van 12u tot 22u, in Paleis 10 van Brussels Expo.

Wenst u de stand van AXOR op Spring Expo te bezoeken? Neem dan contact op met Marine Hiclet via mh@twocents.be.

Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.