Batibouw'21: persdossier AXOR

Batibouw'21: persdossier AXOR

AXOR : Adembenemend design met een persoonlijke toets

AXOR Edge: Architecturaal design in de badkamer

14 jaar na de eerste collectie in samenwerking met de Franse designer Jean-Marie Massaud presenteert AXOR AXOR Edge, een luxueuze symbiose tussen geometrische vormen en ultra-precieze fabricatiemethodes. Het kraanwerk verlegt technische en esthetische grenzen: de in asymmetrische vormen samengestelde kubussen vormen een grandioos ensemble. Het fabricatieproces met diamanten resulteert in ultra precieze randen en oppervlaktes. Bovendien is AXOR EDGE deels verrijkt met fijne en personaliseerbare structuren dankzij het exclusieve oppervlak.  De kranen worden veredeld met de fijne en personaliseerbare structuren van AXOR FinishPlus. Het gamma omvat modellen voor lavabo, bad en douche en werd bekroond met een Red Dot Award.

Prijs op aanvraag

AXOR MyEdition: personalisatie ten top

De AXOR MyEdition, een verfijnd en eenvoudig ontwerp, is herkenbaar aan de rechthoekige vorm, van de mengkraan tot de handgreep. De AXOR MyEdition is veel meer dan een kraan, het is een echt design object. 

Om aan de vraag naar individualisering te voldoen, kan de mengkraan worden gepersonaliseerd door de uitloop te bekleden met een lederen, houten, marmeren of spiegelglas plaat. AXOR voert personalisatie tot in het uiterste door. Het metalen corpus van de kraan alsook de afdekplaat zijn verkrijgbaar in talrijke speciale AXOR FinishPlus oppervlakken, van Polished Gold Optic tot Brushed Black Chrome.
​De unieke oppervlaktestructuren van de hoogwaardige natuurlijke materialen zorgen voor een compleet nieuw gevoel in de badkamer.

​Wie echter nog een stap verder wil gaan in de expressie van de eigen persoonlijkheid, kan dankzij de neutrale draagplaat een eigen, individueel geselecteerd materiaal op de mengkraan laten aanbrengen. Dankzij de hulp van een AXOR-materiaalspecialist kan bijna elk materiaal op de plaat worden bevestigd.
​Zo zorgt het merk voor eindeloos veel mogelijkheden om de eigen persoonlijkheid uit te drukken. 

Bovendien maakt het productieproces de kraan niet alleen schitterend, maar ook uiterst bestand tegen krassen en reinigingsmiddelen.  

Basisprijs vanaf € 570 excl. btw

PowderRain: douchen in een cocon

De PowderRain technologie zorgt voor een unieke douche-ervaring. Duizenden microfijne druppeltjes omhullen het lichaam helemaal in een zinnenprikkelende cocon van water. Het water wordt in de douchekop veelvuldig opgesplitst en komt extra zacht uit de sproeier. PowderRain is niet alleen zacht, maar ook effectief. De vele druppels spoelen douchegel en shampoo grondig af. Bovendien spat het water nauwelijks.
​Dankzij de AXOR douches uitgerust met deze technologie wordt de badkamer omgetoverd in een ware wellness waar men volledig tot rust komt.

Kirsten Van Pee Press Officer, Two cents Agency

 

Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.