De AXOR-nieuwigheden focussen op persoonlijkheid in de badkamer

De AXOR-nieuwigheden focussen op persoonlijkheid in de badkamer

De persoonlijke stijl laten weerspiegelen in de badkamer is sinds enkele jaren één van de megatrends in het interieur. De badkamer staat, naast de keuken, centraal aangezien de meeste persoonlijke rituelen, zoals zelfzorg, hier plaatsvinden. Producten en materialen kiezen die het best aansluiten bij die individuele behoefte zorgen voor de oase van rust die de badkamer verdient. AXOR lanceert enkele nieuwigheden om hierop antwoord te bieden.

Matt Black, dé afwerking voor elke stijl en elk type product

Matzwart heeft al een tijdje zijn vaste plek gevonden in het interieur. Ook matzwart sanitair is uitermate trendy en zorgt voor een luxe uitstraling. Deze minimalistische afwerking past in elke interieurstijl en voldoet aan elke behoefte. AXOR heeft haar bestaand matzwart assortiment aanzienlijk uitgebreid en biedt voor elke stijl een oplossing.

Naast de AXOR One en de AXOR Universal Circular-collectie die nu al verkrijgbaar zijn in de afwerking FinishPlus Matt Black, zijn ook de badkamerkranen uit de AXOR Citterio E-collectie en het AXOR Citterio-keukenassortiment binnenkort beschikbaar in deze elegante look. Ook de nieuwe, zuinige AXOR Conscious Douche en AXOR Starck Nature Douche-collecties worden van deze kleur voorzien.

AXOR Conscious Shower by Phoenix, verantwoord genieten ​

Genieten van een aangename douche is onmisbaar in het dagelijkse leven. Aan het begin van de dag om deze fris en monter te beginnen, om te ontspannen na een lange dag of om de spieren wat rust te gunnen na een intensieve work-out. Met de nieuwe AXOR Conscious Douches, ontworpen door designstudio PHOENIX, gebeurt dit niet alleen comfortabel en luxueus maar ook op een verantwoorde manier. De geïntegreerde EcoSmart-technologie gaat spaarzaam om met water zonder afbreuk te doen aan de douche-ervaring. Zo voorziet de grote douchekop een krachtige waterstraal met een laag debiet vanaf zes liter water per minuut.

Het productgamma omvat een rechthoekige hoofddouche 245/185 en twee ronde varianten 220 & 245. Deze hebben een fijne gravure in hun contour waardoor ze een unieke structuur hebben die ook visueel de waterstroom ondersteunt. Bij lichtinval op de lijn, weerspiegelen mooie lichtreflecties doorheen de badkamer en geven ze een extra dimensie. Het minimalistische design valt makkelijk te combineren met andere AXOR-productcollecties om de badkamer de eigenheid te geven die het verdient.

Starck Nature Shower, de ideale balans tussen in- en outdoor

De natuur in huis halen om een oase van rust te creëren blijft belangrijk in het interieur. Dit trekt zich uiteraard ook door in de badkamer. Ook de designklassieker van Philippe Starck vindt op deze manier een nieuwe habitat. De AXOR Starck Nature-douche heeft een iconisch design dat zowel binnens- als buitenshuis tot zijn recht komt. Pure eenvoud dat gekenmerkt wordt door verschillende basisvormen: een extreem slanke en elegante douchestang, cilindrische handgrepen, een ronde hoofddouche en staafvormige handdouche. ​ ​

De natuur uit zich ook in de geïntegreerde technologie. Dankzij de PowderRain-straal stroomt het water fluisterstil uit de hoofddouche en vallen er duizenden druppeltjes vederlicht op de huid, zoals zachte zomerregen. De AXOR Starck Nature-douche kan aangepast worden aan de noden van elk individu. De douchestang monteren op een achterwand van glas, steen, metaal of hout? Het kan allemaal.

Perfect combineerbaar

De AXOR Starck Nature Shower-collectie bestaat in totaal uit drie designvarianten; twee voor buitengebruik, waarvan één met handdouche, en één voor binnengebruik. De binnen- en buitenvarianten met handdouche passen zich nog beter aan de individuele wellnessbehoeften en dit dankzij de keuze uit regen- en monostralen. Hij is verkrijgbaar in verschillende weersbestendige afwerkingen, zoals matzwart, brons of een andere AXOR FinishPlus afwerking. Perfect combineerbaar met de AXOR Uno, AXOR One en AXOR Starck-kranencollecties om het plaatje perfect af te werken.

AXOR Universal Rectangular Accessories, voor elk wat wils

Om nog meer aan de individuele behoefte te voldoen lanceert AXOR, in samenwerking met Philippe Starck, boven op haar bestaande accessoirecollecties, nieuwe rechthoekige producten opdat iedere persoon de vormen en oppervlakken kan kiezen die het best aansluiten bij zijn/haar stijl. Zo zijn er drie lijnen die elk een basisvorm vertegenwoordigen: AXOR Universal Rectangular, AXOR Universal Rond en AXOR Universal Softsquare met afgeronde hoeken.

Meer weten over de AXOR-nieuwigheden, surf naar www.axor-design.com. ​

Ga voor meer foto's naar de Mediaroom (rechtsbovenaan).

Kirsten Van Pee Press officer, Two cents
Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.