Would Be Chef Sven Ornelis en AXOR zorgen voor magie in de keuken

Would Be Chef Sven Ornelis en AXOR zorgen voor magie in de keuken

Net zoals geen twee vingerafdrukken dezelfde zijn, zijn er geen twee woningen gelijk.
​En de ene woning is al wat unieker dan de andere. Neem zo bijvoorbeeld Villa Braeckman, het droomhuis van Would Be Chef en radiopersoonlijkheid Sven Ornelis. Deze eclectische villa uit 1903 bevindt zich in het Oost-Vlaamse Lochristi, op enkele kilometers van Gent, en werd omwille van zijn historische waarde uitgeroepen tot beschermd monument en dorpsgezicht.

Bij zo een woning hoort natuurlijk niet zomaar eender welke inrichting. Sven deed dan ook beroep op goede vriend interieurarchitect Dieter Vander Velpen om het interieur vorm te geven met respect voor de vele authentieke elementen.

“We waren er meteen van overtuigd dat Sven zijn wensen en onze visie een mooie symbiose zou vormen, waarbij de woning naar de 21ste eeuw gebracht werd, zonder aan karakter in te boeten. En dat is ook zo gebleken,” dixit Dieter

Als Would Be Chef en entertainer in hart en nieren, nodigt Sven liefst van al gasten uit, die hij maar wat graag culinair verwent.
​De keuken vormt dan ook het kloppend hart van zijn bijzondere woning, die gestileerd maar toch warm en gastvrij is. Voor Dieter Vander Velpen was het de uitdaging om van de keuken een showpiece te maken die naadloos past bij het karakter van de kok die erin vertoeft.
​Hansgrohe en AXOR gingen graag deze uitdaging samen met de interieurarchitect aan.
​De kranen van de AXOR Montreux-lijn passen met hun industriële doch elegante design en oude charme perfect in dit authentieke kader. Deze kranen verenigen de stijl van de Belle Époque met de modernste technologieën en herstellen de woning in zijn originele glorie.

“De Montreux-reeks van AXOR voelt aan als iets wat je ook in een Grand Hotel zou terug vinden, een element van luxe dat hier perfect thuishoort. De elegante lijnen en verfijnde details maken de badkamers en keuken echt af”, laat Dieter weten.
Foto's credit: Patricia Goijens
Foto's credit: Patricia Goijens

De zachte messingkleur van de kraan komt terug doorheen het hele project, en de “brushed brass” finish sluit hier perfect bij aan. De afwerking waarbij de kranen voorzien worden van het ‘Villa Braeckman’-logo, demonstreren perfect de mate van personaliseren en het oog voor detail waar het merk AXOR prat op gaat. De kranen combineren prachtig met het gedurfde natuurstenen tablet en eiland.

“Ik was meteen weg van de prachtige kranen van Axor. Ze zijn niet alleen ontzettend degelijk en duurzaam, maar ze zijn ook bijzonder elegant. Ze passen perfect in de stijl die we voor ogen hadden omdat ze verwijzen naar klassieke ontwerpen maar wel hedendaags zijn, en de messing is echt waanzinnig mooi. Dat we ook nog eens het logo van het huis konden verwerken in de kranen was voor ons de finishing touch die we absoluut voor ogen hadden”, aldus Sven.

Verder werd de bijkeuken uitgerust met de Aquno Select M81-kraan. Deze kraan is voorzien van een grote innovatieve watervaluitloop. Dit zorgt ervoor dat voedsel voorzichtig gewassen wordt en grote objecten spatvrij gereinigd worden.

Foto's credit: Patricia Goijens
Foto's credit: Patricia Goijens
"AXOR en hansgrohe passen perfect in het plaatje dat ik voor me zag wanneer ik aan de verbouwing begon. Prachtige kranen, en kwalitatief de beste die je kunt vinden. Ik heb nog nooit een keukenkraan gezien zoals de Aquno. Voor chefs en hobbykoks is het werkelijk een “natte droom”: je kunt delicate producten schoonsproeien zonder ze te beschadigen. Wat een topkraan!” gaat Sven verder.

Na een heerlijke en soms, aldus de Would Be Chef zelf, ietwat experimentele maaltijd, kunnen de gasten van Villa Braeckman zich terugtrekken in twee mooie gastenkamers onder de nok van het dak. Beide kamers zijn voorzien van een gastenbadkamer die, net zoals de hoofdbadkamer, uitgerust is met producten van het merk AXOR.

Foto's credit: Patricia Goijens
Foto's credit: Patricia Goijens
“Ik kan besluiten dat ik bijzonder tevreden ben met het prachtige resultaat. En ik ben niet alleen. Want onze kat Gilbert doet ook niets liever dan drinken aan de Axor-kranen, en weet je wat? Gilbert wandelt zelfs onder de douche. Zot beest’, besluit Sven met een knipoog.
Kirsten Van Pee Press Officer, Two cents Agency
Over AXOR

AXOR develops, constructs and produces taps, showerheads and accessories for luxurious bathrooms and kitchens to perfection. At the highest aesthetic and technological levels, avantgarde, one-of-a-kind pieces and collections are created. Some of them are considered classics of bathroom design to this day. Collectively they embody the claim „Form Follows Perfection“: not ending the developmental process until nothing more can be added or removed. Pace-setting design objects have been developed with this recipe for more than 25 years with world-renowned designers, among them Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR is a brand of the Hansgrohe Group.